Coaching zi de zi

Florin Șomodi, Business Coach

20 Noiembrie 2017

Azi vă recomand o carte potrivită pentru oricare din voi, fie că sunteți manageri sau lideri, fie aveți șanse să deveniți în următoarea perioadă. Coaching zi de zi – Spune mai puțin, întreabă mai mult și schimbă pentru totdeauna felul în care conduci, are ca autor pe canadianul Michael Bungay Stanier. Cartea a apărut la Editura Publica anul acesta (2017) și poate fi achiziționată la 39 de lei online sau din librării. Titlu original este The Coaching Habbit – Say Less, Ask More & Change the Way You Lead Forever (2016). Pe coperta interioară a ediției in limba română, beneficiază și de recomandarea lui Omer Tetik – Directorul General al Bancii Transilvania.

Cartea prezintă șapte întrebări și instrumentele prin care să le transformi în obisnuință zilnică de a munci cu mai multă ușurință și de a avea impact mai mare singur și mai ales împreună cu echipa.

Este mare nevoie de un obicei al coachingului în organizații.

Cum se construiește un astfel obicei, în contextul în care fiecare manager și lider din ziua de azi știe (oare?) că trebuie să ofere coaching oamenilor cu care lucrează. Stanier și alți guru sugerează despre coaching că este un comportament de leadership esențial. Leadershipul, înseamnă până la urma a obține rezultate prin, sau cu alții.

Definit în urmă cu 15 ani de Daniel Goleman, psiholog și jurnalist care a popularizat conceptul de inteligență emotională, coachingul este unul din cele 6 stiluri esențiale de leadership ce generează impact ‘deosebit de pozitiv’ asupra performanței, culturii organizaționale și rezultatelor. Într-o lume aflată sub o presiune constantă a rezultatelor, era acum 15 ani și cel mai puțin utilizat stil de conducere. De aici și abordarea cărții care propune într-un ritm alert, optimist și cu umor fin o simplificare până la esență 7 întrebări ale procesului de coaching. Întrebările le regăsiți mai jos:

  1. Întrebarea de inițiere: Ce te preocupă?
  2. Întrebarea revelatoare: Și ce altceva?
  3. Întrebarea de concentrare: Care este adevărata provocare pentru tine?
  4. Întrebarea de fundamentare: Ce vrei?
  5. Întrebarea leneșă: Cu ce te pot ajuta?
  6. Întrebarea de strategie: Dacă spui Da acestui lucru, la ce va trebui să renunți?
  7. Întrebarea pentru învățare: Care a fost cel mai folositor aspect pentru tine?

Întrebarea de inițiere reprezintă modalitatea de a începe orice conversație într-un mod care presupune în acelasi timp concentrare asupra esențialului și deschidere. Întrebarea revelatoare – cea mai bună întrebare de coaching din lume – funcționează ca instrument de automanagement și ca o trambulină pentru celelalte șase întrebări. Întrebarea de concentrare și întrebarea de fundamentare țintesc direct inima provocării, astfel încât atenția se mută spre ceea ce contează cu adevarat. Întrebarea leneșă îți va salva o gramadă de timp, iar întrebarea strategică va salva o gramadă de timp celor cu care lucrezi. Întrebarea pentru învățare împreună cu întrebarea de inițiere, reprezintă coperțile coaching-ului și garantează că cei implicați vor găsi mult mai utile interacțiunile cu tine.

Autorul susține că poți astfel să oferi coaching cuiva în 10 minute sau mai puțin și militează pentru transformarea coachingului dintr-un eveniment formal și ocazional, intr-un obicei zilnic, informal, esența coaching-ului fiind de a-i ajuta pe alții să-și descătușeze potențialul.

Coaching-ul te ajută să muncesti cu usurință și cu impact mai mare. De asemenea te ajută să ieși din cele trei cercuri vicioase care afectează mediile de lucru: supradependența (vs. autonomie), supraîncarcarea (vs.concentrarea) și deconectarea (vs. impact și seminificație). Cele șapte întrebări de mai sus te pot ajuta să ieși din aceste trei cercuri vicioase.

60 de secunde pentru schimbarea unui obicei.

E doar un subtitlu în acest articol însă cele 60 de secunde sunt decisive în formarea unui obicei nou. Primele 60 de secunde! Schimbarea comportamentelor neproductive este subiectul central al cărții și pentru a ajunge la această schimbare aflăm că avem de descoperit cele 5 componente esențiale ale unui comportament curent de care dorim să scăpăm: motivul, declanlșatorul, microobiceiul, antrenamentul eficient și un plan.

Nu îți rămane decât să identifici un obicei de care vrei să scapi și să citești cartea cu creionul în mână. Parcurge cele 7 întrebări completând câmpurile libere și fă alegeri conștiente în primele 60 de secunde de la declanșarea automată a vechiului obicei pentru a implementa și învața un nou obicei benefic. Cartea oferă toate informațiile din neuroștiințe care suțin acest proces de schimbare într-un limbaj și abordare funny. Îți promit că va fi o lectură educativă și distractivă!

Dacă obișnuieși să întocmești liste pentru viitoare lecturi, și ar fi să citești o singură carte bună pentru un domeniu, Michael recomandă la finalul volumului, carți de: dezvoltare personală, motivație, construirea de noi obiceiuri, adaptabilitate, schimbare organizațională, strategie, impact personal, cele mai bune întrebări, motive pentru care să te apreciezi și să te minunezi de fiecare nouă zi, alături de toate studiile și jurnalele de psihologie care stau la baza cărții. Un motiv în plus să cumperi cartea lui.

 

 

Mai multe informații  despre Michael Stanier găsiți site-ul companiei lui http://boxofcrayons.com și al cărți http://boxofcrayons.com/the-coaching-habit-book/ , ambele pline de resurse gratuite: articole, video-uri și peste 200 de podcasturi cu mari personalități ale ‘industriei’ de dezvoltare personală și oameni de business. Pe Michael  il găsiti usor pe LinkedIn: și pe  grupul său pentru manageri Tools for the Time Crunched Manager care numără aproape 5000 de persoane.  Florin Șomodi

Comments

comments