Start în Afaceri pentru Zalău

Astăzi vă scriu despre șansa minunată pe care TenarisSilcotub Zalău (una din cele mai mari uzine din România susținută de 40 de ani de prestigiu în domeniul producției de tevi pentru industria de petrol și gaze) a oferit-o JCI Cluj.

Este vorba de șansa de a propune un program de educație antreprenorială dedicat comunității locale din Zalău.

TenarisSilcotub, în baza politicilor de CSR prin care susține dezvoltarea socială și în special educația a decis anul acesta să acorde buget pentru un program de educație în antreprenoriat pentru 10-12 zalăuani curajoși indiferent de vârsta lor. JCI a convins cu propunerea avansată și a fost selectat să implementeze ediția pilot a Start în Afaceri.

O buna parte din cei care mă cunosc știu că sunt membru JCI Cluj (Junior Chamber International)  din 2011. Organizația reunește tineri antreprenori și specialiști în diverse domenii. Am petrecut mai bine de 6 ani de experiențe faine alături de oameni faini.  În afară de presedinția din 2014, proiectele JCI în care m-am implicat direct ca trainer și coach au fost cele de dezvoltare antreprenorială: Tineri Antreprenori de Succes (TAS), Entreprenorship in Human Resources (EHR), SALT (Susținem Antreprenori și Tineri lideri). Am avut șansa să lucrez în aceste programe cu peste 200 de antreprenori urmărindu-i cum cresc, cum evoluează.

Mă simt mândru ca-s jaycee datorită acestei forme de ‘’recunoaștere’’ a contribuției noastre pe zona de antreprenoriat, prin faptul că o mare firmă precum Tenaris a lansat invitația și provocarea ofertării unui program de dezvoltare comunitară prin antreprenoriat și mai apoi a și selectat JCI Cluj ca furnizor de formare.

Zece ani, proiecte si evenimente reusite maturizează o astfel de organizație (nesorosista!!!) până la nivelul de încredere a unui partener de talia TenarisSilcotub.

Alături de colegii mei, Sorin Buiac (project manager), Diana Tcaciuc (Communication & PR manager), Septimiu Ranta, Raluca Culda, Daniel Oltean, Iulia Holhos, (traineri si/sau responsabili recrutare grup tinta) am lansat Start în Afaceri la Zalău în 6 aprilie.

 

Am folosit drept pretext formatul Serile JCI, atât de cunoscut clujenilor. În acest format de eveniment deschis, antreprenori sau personalități care au reușit profesional le vorbesc celor interesați despre incercarile profesionale si antreprenoriat celor dornici a le cunoaște parcursul profesional și cele mai intense experiențe din carieră. Se crează un spațiu pentru un dialog liber și sincer urmat de o repriză de networking liber.

Am avut plăcerea să moderez evenimentul în care i-am avut ca invitați pe Simona Măricean – antreprenor in domeniul produselor artizanale pe baza de lavanda și pe Mircea Groza – cercetator si promotor al patrimoniului cultural si gastronomic transilvan.

 

Le sunt foarte recunoscător pentru poveștile pline de înțelepciune pe care ni le-au spus. Lecție după lecție, poveste după poveste am aflat ceea ce știam oarecum deja, că înainte să primești trebuie să dăruiești, că pasiunea și ambiția sunt factori cheie în ecuația succesului. Simona are o poveste de viață desprinsă dintr-un film cu mai multe noi începuturi. Poveștile lui Mircea Groza sunt absolut fabuloase și savuroase. Prima oară când l-am vazut pe Mircea  la emisiunea Garantat 100% a lui Catalin Stefanescu prin ianuarie 2015, am zis ‘’pe omul ăsta, musai să-l cunosc!’. Se pare că știu ce îmi doresc pentru că iată, doi ani mai târziu în fața mea și la un eveniment moderat de mine, în carne, oase, albume gastronimice transilvane și povești stă Mircea Groza. În tot acest timp i-am urmărit rețetele tradiționale în cartea de bucate de la Zama. Îl gasiți pe strada Napoca din Cluj-Napoca. Un meniu traditional și fabulos din vremea bunicilor te asteapta scris in ‘grai de Salaj’. Musai să încercați…

Dar să revenim la relatare. Am folosit pretextul Serilor JCI pentru a arăta zălăuanilor doi oameni plecați din rândul lor și care au reușit profesional, tot în Salaj. Ce alt pretext mai bun puteam găsi pentru lansarea Start în Afaceri?

Tot ce imi doresc acum este să reusim să îmbarcăm în program cei mai faini oameni pe care Zalaul îi poate da pentru a începe o afacere. Despre program, criterii de selecție și agendă, găsiți informații pe pagina principală. Cu mine, curajoșii antreprenori se vor mai întâlni la primul modul, cel de Viziune și Strategie antrepreneorială și la cel de Vânzări.

Dacă, voi cei care citiți, aveți prieteni și rude in Zalău care așteptau doar un imbold să pornească o mica afacere, acesta este un moment mai mult decât favorabil.

23 Aprilie este data limită de înscriere.  Sunați-i sau trimiteți-le linkul de înscriere. Restul depinde de alegerile lor cele mai bune.

Urmează sa revin cu impresii de la fata locului în cursul lunii mai.

Comments

comments